Pakej Kami

9H7M TURKIYE MUSIM SEJUK

Jadual Perjalanan

Setibanya di Istanbul, anda akan disambut oleh pemandu pelancong tempatan dan akan dibawa makan malam di restoran tempatan. Selepas makan malam, teruskan perjalanan ke Ankara. Daftar masuk hotel. Bermalam di Ankara.

Sarapan pagi di hotel. Selepas sarapan, daftar keluar hotel dan teruskan perjalanan ke Kayseri untuk melawat Mt. Erciyes Ski Resort (Tidak termasuk peralatan ski) ialah sebuah resort ski di Turki, berhampiran bandar Kayseri. Ia terletak di Gunung Erciyes, gunung tertinggi di Anatolia Tengah. Pusat ski di Mt Erciyes terletak di sebelah utara ke timur gunung dengan nama yang sama. Teruskan perjalanan ke Cappadocia. Makan tengah hari dan malam di restoran tempatan. Daftar masuk hotel. Bermalam di Cappadocia.

Sarapan pagi di hotel. Selepas sarapan, teruskan lawatan ke Goreme Valley, Underground City, Pigeon Valley dan Photo stop di Uchisar Castle. Makan tengahari di restoran tempatan. Selepas itu, teruskan lawatan ke Hand Made Carpet Showroom, Pottery Showroom dan Jewelery Showroom. Makan malam di restoran tempatan. Bermalam di Cave Hotel Cappadocia.
Pilihan Lawatan: Hot Air Balloon USD350 Seorang (Tertakluk pada perubahan semasa)

Sarapan pagi di hotel. Selepas sarapan, teruskan perjalanan ke Konya. Setibanya di Konya, lawatan ke Mevlana Museum yang terletak di Konya, Turki, adalah makam Jalal ad-Din Muhammad Rumi, seorang ahli mistik sufi Parsi. Ia juga merupakan pondok darwis perintah Mevlevi, lebih dikenali sebagai darwis berputar. Makan tengahari di restoran tempatan. Teruskan perjalanan ke Cappadocia. Singgah untuk mengambil gambar di Sultanhani Carvanserai. Makan malam di restoran tempatan. Daftar masuk hotel. Bermalam di Pamukkale.

Sarapan pagi di hotel. Selepas sarapan, teruskan lawatan ke Hierapolis Ancient City yang merupakan sebuah bandar Yunani purba yang terletak di mata air panas di Frigia klasik di barat daya Anatolia. Runtuhannya bersebelahan dengan Pamukkale moden di Turki dan kini terdiri daripada muzium arkeologi. Tapak ini mempunyai Makam Philip the Apostle. Kemudian ke Cotton Castle – Tapak ini mendapat namanya daripada banyak kolam putih berlatarkan dengan permukaan air biru terang yang terang. Dari kejauhan, dinding batu kapur putih kelihatan menyerupai istana besar daripada kapas gebu. Makan tengah hari di restoran tempatan. Teruskan perjalanan ke Bursa. Lawatan ke Grand Mosque dan Cumalikizik Village – kampung yang paling terpelihara dan paling tulen di antara kampung-kampung ini, mewakili strategi Uthmaniyyah untuk menakluki kawasan luar bandar dahulu dan kemudiannya bandar, menyediakan kawasan pedalaman yang selamat untuk pasukan mereka. Makan malam di restoran tempatan. Daftar masuk hotel. Bermalam di Bursa.

Sarapan pagi di hotel. Selepas sarapan, daftar keluar hotel dan anda akan di bawa melawat ke Turkish Delight Shop untuk merasa dan membeli pelbagai manisan Turki. Teruskan perjalanan ke Istanbul. Setibanya di Istanbul, teruskan lawatan di Taksim Square – Mengembara dari Dataran Taksim dengan Monumen Republiknya, Taksim ialah hiburan malam yang sibuk, membeli-belah dan ruang makan. Pengangkutan ulang-alik trem vintaj di sepanjang Istiklal Caddesi, jalan pejalan kaki utama di bandar ini, yang dipenuhi dengan bangunan abad ke-19 yang menempatkan rangkaian beli-belah antarabangsa, pawagam dan kafe. Rangkaian padat jalan tepi dipenuhi dengan bar, kedai barangan antik dan kedai makan atas bumbung dengan pemandangan Bosphorus. Kemudian, nikmati pengalaman menaiki Bosphorus Cruise – ialah jambatan yang menghubungkan benua Asia dan benua Eropah. Ia mempunyai panjang 32 km. Sebab mengapa ia sangat penting ialah ia menghubungkan Laut Hitam ke laut terbuka di Aegean dan Mediterranean. Makan tengahari dan makan malam di restoran tempatan. Daftar masuk hotel. Bermalam di Istanbul.

Sarapan pagi di hotel. Selepas sarapan, lawatan ke Leather Factory, First Yard of Topkapi Palace (Photo Stop Sahaja) atau Seraglio, ialah sebuah muzium besar di timur daerah Fatih di Istanbul di Turki. Pada abad ke-15 dan ke-16 ia berfungsi sebagai kediaman utama dan ibu pejabat pentadbiran sultan Uthmaniyyah, St. Hagia Sophia, Blue Mosque – Masjid Sultan Ahmed, juga dikenali sebagai Masjid Biru, ialah sebuah masjid empayar bersejarah era Uthmaniyyah yang terletak di Istanbul, Turki. Masjid yang berfungsi, ia juga menarik ramai pengunjung pelancong. Ia telah dibina antara 1609 dan 1616 semasa pemerintahan Ahmed I dan Hippodrome – Dataran Sultanahmet, atau Hippodrome Constantinople ialah sebuah dataran di Istanbul, Turki. Sebelum ini, ia adalah sarkas yang merupakan pusat sukan dan sosial Constantinople, ibu kota Empayar Byzantine. Perkataan hippodrome berasal daripada hippos Yunani, kuda, dan dromos, jalan atau jalan. Makan tengah hari dan malam di restoran tempatan. Daftar masuk hotel. Bermalam di Istanbul.

Sarapan pagi di hotel. Selepas sarapan, daftar keluar hotel dan teruskan aktiviti membeli-belah di Grand Bazaar – salah satu pasar berbumbung terbesar dan tertua di dunia, dengan 61 jalan ber-bumbung dan lebih 4,000 kedai di kawasan seluas 30,700 m², menarik antara 250,000 dan 400,000 pengunjung setiap hari. Makan tengahari di restoran tempatan sebelum di hantar ke Lapangan Terbang Antarabangsa Turki untuk perjalanan pulang ke Kuala Lumpur.

Selamat tiba di lapangan terbang antarabangsa Kuala Lumpur.

Harga

Dewasa (Seorang)
Dewasa (Berdua / Bertiga)
Kanak-kanak (Berkatil)
Kanak-kanak (Tanpa katil)
Harga
RM6,990
RM5,990
RM5,990
RM5,690

Butiran Penerbangan

Nombor Penerbangan
Tarikh
Berlepas – Ketibaan
Masa
TK 063
18 DEC
KUL-IST
0950-1620
TK 062
25 DEC
IST-KUL
1700-0810+

Pakej Termasuk

Pakej Tidak Termasuk

Terma & Syarat

  1. Tempoh perjalanan sah dari 18 – 26 DISEMBER 2023

  2. Pakej sah untuk pemegang pasport Malaysia sahaja
  3. Semua peserta wajib lengkap 3 dos vaksinasi Covid-19
  4.  Tiada bayaran balik akan dibuat untuk sebarang penginapan, makan,  pemindahan atau sebarang perkhidmatan lain yang tidak digunakan

  5. Tempahan adalah tertakluk pada ketersediaan bilik / tempat lawatan  pelancongan / pengangkutan 

  6. POLISI KANAK-KANAK: Kanak-kanak dengan katil: Kanak-kanak berkongsi  dengan ibu bapa menggunakan katil tambahan (6-11 tahun)
  7. POLISI KANAK-KANAK: Kanak-kanak tanpa katil: Kanak-kanak berkongsi  dengan ibu bapa tanpa katil tambahan (2-5 tahun) 

  8. Pihak kami berhak untuk menukar kadar tanpa notis terlebih dahulu tertakluk kepada kadar pertukaran semasa
  9.  Pihak kami berhak untuk meminda jadual perjalanan pelancongan,  pengaturan perjalanan atau penginapan disebabkan oleh perubahan yang  tidak dijangka dalam jadual penerbangan atau pengangkutan lain, keadaan  di negara perjalanan atau transit, mengikut jadual perjalanan pelancongan  atau apabila berlakunya kejadian force majeure dan sebagainya pindaan  boleh dibuat sebagaimana yang difikirkan sesuai oleh syarikat dengan atau  tanpa notis awal

RM5,990 seorang

Tidak Dapat Pakej Yang Berminat?

Pakej-pakej Lain

RM11,580 Seorang

RM7,890 seorang

RM2,290 seorang

RM5,990 seorang

RM8,890 seorang

DARI RM1390 seorang

Berminat Untuk Menempah?