Pakej Kami

9H7M TURKEY SEP/NOV

Jadual Perjalanan

Setibanya di Istanbul, anda akan disambut oleh pemandu pelancong tempatan dan terus dibawa untuk memulakan lawatan. Lawatan ke First Yard of Topkapi Palace (Photo Stop Sahaja) atau Seraglio, ialah sebuah muzium besar di timur daerah Fatih di Istanbul di Turki. Pada abad ke-15 dan ke-16 ia berfungsi sebagai kediaman utama dan ibu pejabat pentadbiran sultan Uthmaniyyah,St. Hagia Sophia,Blue Mosque -Masjid Sultan Ahmed, juga dikenali sebagai Masjid Biru, ialah sebuah masjid empayar bersejarah era Uthmaniyyah yang terletak di Istanbul, Turki. Masjid yang berfungsi, ia juga menarik ramai pengunjung pelancong. Ia telah dibina antara 1609 dan 1616 semasa pemerintahan Ahmed I dan Hippodrome -Dataran Sultanahmet, atau Hippodrome Constantinople ialah sebuah dataran di Istanbul, Turki. Sebelum ini, ia adalah sarkas yang merupakan pusat sukan dan sosial Constantinople, ibu kota Empayar Byzantine. Perkataan hippodrome berasal daripada hippos Yunani, kuda, dan dromos, jalan atau jalan.Makan malam di restoran tempatan. Daftar masuk hotel. Bermalam di Istanbul.

Sarapan pagi di hotel. Selepas sarapan, daftar keluar hotel dan teruskan perjalanan ke Bursa. Setibanya di Bursa, anda akan di bawa melawat ke Turkish Delight Shop untuk merasa dan membeli pelbagai manisan Turki. Makan tengahari di restoran tempatan. Singgah solat zohor di Grand Mosque. Teruskan perjalanan ke Kusadasi. Setibanya di Kusadasi, daftar masuk hotel. Makan malam di restoran tempatan. Bermalam di Kusadasi.

Sarapan pagi di hotel. Selepas sarapan, daftar keluar hotel dan anda akan di bawa melawat ke Epheus Ancient City – Ephesus ialah sebuah bandar purba di wilayah Aegean Tengah Turki, berhampiran Selçuk zaman moden. Jenazahnya yang digali mencerminkan sejarah berabad-abad, dari Yunani klasik hingga Empayar Rom – ketika ia merupakan pusat komersial utama Mediterranean – hingga penyebaran agama Kristian. Seterusnya ke Leather Factory Outlet + Show and Olive Oil Shop. Makan tengahari di restoran tempatan. Teruskan perjalanan ke Pamukkale. Setibanya di Pamukkale, teruskan lawatan ke Hierapolis Ancient City yang merupakan sebuah bandar Yunani purba yang terletak di mata air panas di Frigia klasik di barat daya Anatolia. Runtuhannya bersebelahan dengan Pamukkale moden di Turki dan kini terdiri daripada muzium arkeologi. Tapak ini mempunyai Makam Philip the Apostle. Kemudian ke Cotton Castle – Tapak ini mendapat namanya daripada banyak kolam putih berlatarkan dengan permukaan air biru terang yang terang. Dari kejauhan, dinding batu kapur putih kelihatan menyerupai istana besar daripada kapas gebu. Makan malam di restoran tempatan. Daftar masuk hotel. Bermalam di Pamukkale.

Sarapan pagi di hotel. Selepas sarapan, teruskan perjalanan ke Konya. Setibanya di Konya, lawatan ke Mevlana Museum yang terletak di Konya, Turki, adalah makam Jalal ad-Din Muhammad Rumi, seorang ahli mistik sufi Parsi. Ia juga merupakan pondok darwis perintah Mevlevi, lebih dikenali sebagai darwis berputar. Makan tengahari di restoran tempatan. Teruskan perjalanan ke Cappadocia. Singgah untuk mengambil gambar di Sultanhani Carvanserai. Makan malam di restoran tempatan. Daftar masuk hotel. Bermalam di Cave Hotel Cappadocia.

Sarapan pagi di hotel. Selepas sarapan, teruskan lawatan ke Turquose Jewelery Shop, Uchisar Citadel, Pigeon Valley, dan Pottery Workshop. Makan tengahari di restoran tempatan. Selepas itu, teruskan lawatan ke Underground City, Goreme View Point, Pasabag Valley dan Carpet Workshop. Makan malam di restoran tempatan. Bermalam di Cappadocia.

Pilihan Lawatan : Hot Air Balloon USD250 Seorang (Tertakluk pada perubahan semasa)

Sarapan pagi di hotel. Selepas sarapan, daftar keluar hotel dan teruskan perjalanan ke Ankara. Dalam perjalanan anda akan dibawa untuk melawat Salt Lake – Tasik Tuz ialah tasik kedua terbesar di Turki dengan keluasan permukaan 1,665 km² dan salah satu tasik hypersaline terbesar di dunia. Ia terletak di Wilayah Anatolia Tengah, 105 km timur laut Konya, 150 km selatan-tenggara Ankara dan 57 km barat laut Aksaray. Kemudian, anda juga akan dibawa ke Anitkabir ialah makam Mustafa Kemal Atatürk, pemimpin Perang Kemerdekaan Turki dan pengasas serta Presiden pertama Republik Turki. Makan tengahari dan makan malam di restoran tempatan. Daftar masuk hotel. Bermalam di Ankara.

Sarapan pagi di hotel. Selepas sarapan, daftar keluar hotel dan teruskan perjalanan ke Istanbul. Setibanya di Istanbul, nikmati pengalaman menaiki Bosphorus Cruise dan anda juga akan dibawa ke Grand Bazaar untuk membeli- belah. Grand Bazaar di Istanbul ialah salah satu pasar berbumbung terbesar dan tertua di dunia, dengan 61 jalan berbumbung dan lebih 4,000 kedai di kawasan seluas 30,700 m², menarik antara 250,000 dan 400,000 pengunjung setiap hari. Makan tengahari dan makan malam di restoran tempatan. Daftar masuk hotel. Bermalam di Istanbul.

Sarapan pagi di hotel. Selepas sarapan, daftar keluar hotel dan teruskan lawatan ke Taksim Square – Mengembara dari Dataran Taksim dengan Monumen Republiknya, Taksim ialah hiburan malam yang sibuk, membeli-belah dan ruang makan. Pengangkutan ulang-alik trem vintaj di sepanjang Istiklal Caddesi, jalan pejalan kaki utama di bandar ini, yang dipenuhi dengan bangunan abad ke-19 yang menempatkan rangkaian beli-belah antarabangsa, pawagam dan kafe. Rangkaian padat jalan tepi dipenuhi dengan bar, kedai barangan antik dan kedai makan atas bumbung dengan pemandangan Bosphorus. Kemudian anda akan dibawa ke Ayub Al Ansar Mosque dan makan tengahari di restoran tempatan sebelum di hantar ke Lapangan Terbang Antarabangsa Turki untuk perjalanan pulang ke Kuala Lumpur melalui Dubai.

Teruskan penerbangan pulang ke Kuala Lumpur dengan menaiki pesawat dari Dubai. Selamat tiba di lapangan terbang antarabangsa Kuala Lumpur.

Harga

Dewasa (Seorang)
Dewasa (Berdua / Bertiga)
Kanak-kanak (Berkatil)
Kanak-kanak (Tanpa katil)
TARIKH
14-22 SEP
RM6,090
RM5,190
RM5,190
RM4,890
10-18 NOV
RM6,090
RM5,190
RM5,190
RM4,890

Butiran Penerbangan

Nombor Penerbangan
Tarikh
Berlepas – Ketibaan
Masa
14-22 SEP
EK 343
14 SEP
KUL-DXB
0240-0530
EK 123
14 SEP
DXB-IST
1045-1425
EK 122
21 SEP
IST-DXB
1925-0055+
EK 346
22 SEP
DXB-KUL
0310-1425
10-18 NOV
EK 343
10 NOV
KUL-DXB
0145-0505
EK 123
10 NOV
DXB-IST
1015-1425
EK 122
17 NOV
IST-DXB
2005-0120+
EK 346
18 NOV
DXB-KUL
0330-1435

Pakej Termasuk

Pakej Tidak Termasuk

Terma & Syarat

  1. Tempoh perjalanan sah dari 14-22 SEPTEMBER 2023 / 10-18 NOVEMBER 2023

  2. Pakej sah untuk pemegang pasport Malaysia sahaja
  3.  Tiada bayaran balik akan dibuat untuk sebarang penginapan, makan,  pemindahan atau sebarang perkhidmatan lain yang tidak digunakan

  4. Tempahan adalah tertakluk pada ketersediaan bilik / tempat lawatan  pelancongan / pengangkutan 

  5. POLISI KANAK-KANAK: Kanak-kanak dengan katil: Kanak-kanak berkongsi  dengan ibu bapa menggunakan katil tambahan (6-11 tahun)
  6. POLISI KANAK-KANAK: Kanak-kanak tanpa katil: Kanak-kanak berkongsi  dengan ibu bapa tanpa katil tambahan (2-5 tahun) 

  7. Pihak kami berhak untuk menukar kadar tanpa notis terlebih dahulu tertakluk kepada kadar pertukaran semasa
  8.  Pihak kami berhak untuk meminda jadual perjalanan pelancongan,  pengaturan perjalanan atau penginapan disebabkan oleh perubahan yang  tidak dijangka dalam jadual penerbangan atau pengangkutan lain, keadaan  di negara perjalanan atau transit, mengikut jadual perjalanan pelancongan  atau apabila berlakunya kejadian force majeure dan sebagainya pindaan  boleh dibuat sebagaimana yang difikirkan sesuai oleh syarikat dengan atau  tanpa notis awal

RM5,190 seorang

Tidak Dapat Pakej Yang Berminat?

Pakej-pakej Lain

RM11,580 Seorang

RM7,890 seorang

RM2,290 seorang

RM5,990 seorang

RM8,890 seorang

DARI RM1390 seorang

Berminat Untuk Menempah?