Pakej Kami

14 HARI 11 MALAM ITALY + BALKAN + GREECE

Jadual Perjalanan

Berkumpul di KLIA, 4 jam sebelum waktu penerbangan. Teruskan perjalanan ke Venice melalui Dubai.

Setibanya di Venice, anda akan disambut oleh wakil kami dan dibawa ke San Marco Venice. Lawatan ke San Marco Square, Basilica & Doge’s Palace dan Bridge of Sighs. Makan malam di restoran tempatan. Daftar masuk hotel. Bermalam di Venice.

Sarapan pagi di hotel. Daftar keluar hotel. Lawatan ke sekitar Bandar Ljubljana – Photo Stop di Triple Bridge, Dragon Bridge, Ljubljana Cathedral dan Ljubljana Castle. Teruskan perjalanan ke Zagreb. Makan tengah hari dan malam di restoran tempatan. Daftar masuk hotel. Bermalam di Zagreb.

Sarapan pagi di hotel. Daftar keluar hotel. Lawatan ke sekitar Bandar Zagreb: Upper & Lower Town, The Majestic Cathedral Archbishop’s Palace, Ban Jelajic Square, Lotrseak Tower, Archaelogical Museum dan National Museum. Lawatan ke Plitvice Lakes (Tidak termasuk tiket masuk). Teruskan perjala-nan ke Bihac. Makan tengah hari dan malam di restoran tempa-tan. Daftar masuk hotel. Bermalam di Bihac.
Lawatan Pilihan: Tiket masuk Plitvice National Park EUR50 seorang (Harga tertakluk pada perubahan semasa)

Sarapan pagi di hotel. Daftar keluar hotel. Teruskan ke Jajce untuk lawatan di Watermills of Jajce – telah dibina di Sungai Pliva sejak Zaman Pertengahan. Hanya satu gugusan kilang yang tinggal hari ini, terletak di lata semula jadi di mana air mengalir di antara dua Tasik Pliva. Teruskan perjalanan ke Travnik. Lawatan ke sekitar Bandar Travnik. Teruskan perjalanan ke Sarajevo. Makan tengah hari dan malam di restoran tempatan. Daftar masuk hotel. Bermalam di Sarajevo.

Sarapan pagi di hotel. Lawatan ke Spring of the Bosnia River, Tunnel of Hope dan Muzium. Aktiviti bebas dan lawatan berjalan kaki di sekitar Old Town, Latin Bridge, Brusa Bezistan dan Gazi Husref Bey Mosque. Makan tengah hari dan malam di restoran tempatan. Bermalam di Sarajevo.

Sarapan pagi di hotel. Daftar keluar hotel. Teruskan perjalanan ke Mostar. Lawatan ke sekitar Bandar Mostar: Photo stop di Old Bridge, Old Town dan Koski Mehmed Pasha Mosque. Teruskan lawatan ke Blagaj – merupakan salah satu contoh terbaik seni bina gaya Uthmaniyyah di sekeliling. Ia sebenarnya dibentuk oleh kompleks bangunan dengan halaman yang indah. Salah satu perkara yang saya dapati paling menakjubkan ialah biara Blagaj masih aktif sehingga hari ini. Makan tengah hari dan malam di restoran tempatan. Teruskan perjalanan ke Trebinje. Daftar masuk hotel. Bermalam di Trebinje.

Sarapan pagi di hotel. Daftar keluar hotel. Teruskan perjalanan ke Dubrovnik. Lawatan ke sekitar Bandar Dubrovnik: Photo stop di Dubrovnik Old town, Dubrovnik City Walls, Onofrio fountain dan Harbor, Rectors’ Palace. Teruskan perjalanan ke Kotor. Lawatan ke sekitar Bandar Kotor: Photo stop di Square of Arms, Besckuca Palace, Byzanti Palace, Pima Palace, St. Tryphon Palace, Martime Museum dan North Gate. Teruskan perjalanan ke Shkoder. Makan tengah hari dan malam di restoran tempatan. Daftar masuk hotel. Bermalam di Shkoder.

Sarapan pagi di hotel. Daftar keluar hotel. Teruskan perjalanan ke Tirana. Lawatan ke sekitar Bandar Tirana: Lawatan Panorama di Skanderbeg Square, Skanderbeg Statue, Et’hem Bey Mosque dan Clock Tower. Teruskan perjalanan ke Ohrid. Lawatan ke sekitar Bandar Ohrid: Ali Pasha Mosque, Zeynel Abedin Pasha Tekke, Old Bazaar dan Ohrid Lake. Makan tengah hari dan malam di restoran tempatan. Daftar masuk hotel. Bermalam di Ohrid.
Pilihan Lawatan: Ohrid Boat Tour EUR30 seorang
(Tertakluk pada perubahan semasa)

Sarapan pagi di hotel. Daftar keluar hotel. Teruskan perjalanan ke Skopje. Lawatan ke sekitar Bandar Skopje: Photo stop di Stone Bridge, Old Bazaar, Old Rail Station, Mustafa Pasha Mosque dan Daut Pasha Hamam. Makan tengah hari dan malam di restoran tempatan. Daftar masuk hotel. Bermalam di Skopje.

Sarapan pagi di hotel. Daftar keluar hotel. Teruskan perjalanan ke Thessaloniki. Lawatan ke sekitar Bandar Thessaloniki – White Tower, Arch of Galerius dan Ottoman part of Thessaloniki. Makan tengah hari dan malam di restoran tempatan. Daftar masuk hotel. Bermalam di Thessaloniki.

Sarapan pagi di hotel. Daftar keluar hotel. Teruskan perjalanan ke Athens. Lawatan ke sekitar Bandar Athens: Photo Stop di Neoclassical buildings in the center of Athens, Olympic (Panathenaia) Stadium, Temple of Zeus, Syntagma Square, Plaka Area dan Monastiraki . Makan tengah hari di restoran tempatan. Daftar masuk hotel. Bermalam di Athens.

Sarapan pagi di hotel. Aktiviti bebas sehingga masa untuk daftar keluar dan terus ke lapangan terbang antarabangsa Athens untuk penerbangan pulang ke Kuala Lumpur melalui Dubai.

Teruskan penerbangan pulang ke Kuala Lumpur melalui Dubai. Selamat tiba di lapangan terbang antarabangsa Kuala Lumpur.

Harga

Dewasa (Seorang)
Dewasa (Berdua / Bertiga)
Kanak-kanak (Berkatil)
Kanak-kanak (Tanpa katil)
Harga
RM10,290
RM9,980
RM9,980
RM9,380

Butiran Penerbangan

Nombor Penerbangan
Tarikh
Berlepas – Ketibaan
Masa
13-26 FEBRUARY 2024
EK 347
13 FEB
KUL – DXB
1910-2230
EK 135
14 FEB
DXB-VCE
0935-1315
EK 210
25 FEB
ATH-DXB
1755-0020
EK 346
26 FEB
DXB – KUL
0330-1435
14-27 APRIL 2024
EK 347
14 APR
KUL – DXB
1920-2220
EK 135
15 APR
DXB-VCE
0905-1325
EK 210
26 APR
ATH-DXB
1805-2335
EK 346
27 APR
DXB – KUL
0310-1425

Pakej Termasuk

Pakej Tidak Termasuk

Terma & Syarat

  1. Tempoh perjalanan sah dari 13 – 26 FEBRUARI 2024 / 14 – 27 APRIL 2024 

  2. Pakej sah untuk pemegang passport Malaysia sahaja

  3. Tiada bayaran balik akan dibuat untuk sebarang penginapan, makan, pemindahan atau sebarang perkhidmatan lain yang tidak digunakan

  4. Surcaj boleh dikenakan semasa Musim Puncak / Acara Khas / Cuti Umum atau tarikh tutup Hotel
  5. Tempahan adalah tertakluk pada ketersediaan bilik / pelancongan / pengangkutan
  6. BILIK BERTIGA: Katil atau katil tambahan yang akan diberikan pada orang ketiga dalam satu bilik adalah tertakluk pada polisi hotel.
  7. POLISI KANAK-KANAK: Kanak-kanak dengan katil: Kanak-kanak berkongsi  dengan ibu bapa menggunakan katil tambahan (6-11 tahun) 

  8.  POLISI KANAK-KANAK: Kanak-kanak tanpa katil: Kanak-kanak berkongsi  dengan ibu bapa tanpa katil tambahan (2-5 tahun) 

  9. Pihak kami berhak untuk menukar kadar tanpa notis terlebih dahulu tertakluk kepada kadar pertukaran semasa
  10. Pihak kami berhak untuk meminda jadual perjalanan pelancongan, pengaturan perjalanan atau penginapan disebabkan oleh perubahan yang tidak dijangka dalam jadual penerbangan atau pengangkutan lain, keadaan di negara perjalanan atau transit, mengikut jadual perjalanan pelancongan atau apabila berlakunya kejadian force majeure dan sebagainya pindaan boleh dibuat sebagaimana yang difikirkan sesuai oleh syarikat dengan atau tanpa notis awal

RM9,980 Seorang

Tidak Dapat Pakej Yang Berminat?

Pakej-pakej Lain

RM11,580 Seorang

RM7,890 seorang

RM2,290 seorang

RM5,990 seorang

RM8,890 seorang

DARI RM1390 seorang

Berminat Untuk Menempah?