Pakej Kami

10H8M TURKI MUSIM SEJUK Feb-Mac 2022

Jadual Perjalanan

Ketibaan di Istanbul, peserta akan disambut oleh pemandu pelancong tempatan dan akan terus dibawa untuk memulakan lawatan. Peserta dibawa ke Majid Sultan Ahmed (Blue Mosque) yang merupakan salah satu masjid termegah di Turki. Selain merupakan bangunan sejarah, Masjid Biru juga masih berfungsi sebagai tempat ibadah umat Islam. Lawatan seterusnya peserta dibawa ke Hippodrome (Dataran Sultan Ahmet) untuk melihat beberapa serpihan struktur yang masih kekal. Lawatan terakhir seterusnya bergambar di depan Hagia Sophia.

Makan malam dan daftar masuk ke Hotel untuk berehat.

Sarapan dihotel, peserta meneruskan perjalanan ke Bursa (perjalanan 2 jam) dan dibawa ke Turkish delight untuk membeli manisan dan merasai keenakan manisan Turkey sebelum makan tengahari di restoran tempatan. lawatan seterusnya ke Grand Mosque untuk menunaikan solat. Peserta akan meneruskan perjalanan ke Kusadasi Makan malam dan bermalam di Hotel di Kusadasi.

Sarapan pagi, Peserta akan dibawa melawat ke Ephesus Ancient City dulunya adalah salah satu bandar terbesar di Asia Kecil. Peserta akan di bawa melawat ke Leather Factory Showroom dan boleh membeli pakainan kulit yang berkualiti dan kedai menjual minyak Olive. Setelah makan tengah hari, peserta akan meneruskan perjalanan ke Pamukkale. Peserta akan melawat dan menerokai Antique city of Hierapolis dan cotton castle. Makan malam dan bermalam di Pamukkale.

Sarapan pagi. Peserta akan meneruskan perjalanan dan melewati Konya dan melawat Mevlana Museum. Peserta akan meneruskan perjalanan ke Cappadocia. Peserta akan dibawa melawat Caravanserai Sultanhani Caravansaray bangunan ini merupakan lokasi bertemunya pedagang yang melalui Konya-Aksaray sebelum ke Cappadocia. Makan Malam dan bermalam di Cappadocia

Sarapan pagi di hotel, peserta akan memulakan lawatan penuh di Cappadocia. Cappadocia merupakan satu lokasi yang menawarkan bentuk muka bumi yang unik. Terletak di bahagian tengah Turki, Cappadocia sebenarnya adalah satu wilayah yang besar dan terdapat 9 bandar utama. Peserta berpeluang Melawat Valleys dan Uchisar village dan melawat Underground City, seterusnya peserta akan dibawa dan membeli belah di Kilang tradisi pembuatan Carpet, Pottery di Avanos Village dan Jelewery shops.

Setelah sarapan pagi, peserta akan meneruskan perjalanan ke Asyeri untuk ke Gunung Erciyes juga dikenali sebagai Argaeus termasuk menaiki cable car. Peserta dibawa makan tenghari sebelum memulakan perjalanan ke Angkara bagi Melawat Mausoleum Ataturk. Makan makan dan bermalam di Ankara.

Perjalanan seterus adalah ke Istanbul. Peserta dibawa ke Kawasan tadahan Tasik Sapanca – kira-kira 251 km2 [km²] – dikelilingi oleh gunung di selatan dan bukit-bukit kecil di utara. Air diambil dari Tasik untuk keperluan domestik dan perindustrian. Kawasan di sekitar Sapanca telah menjadi destinasi untuk lawatan sehari dan percutian hujung minggu. Perjalanan diteruskan ke Istanbul dan Peserta akan dibawa untuk mengharungi Marmara Sea by ferryboat, Bosphorus Cruise. Peserta juga berpeluang ke Grand Bazaar pusat beli belah yang berumur 500 tahun untuk membeli belah sebelum dibawa ke Hotel untuk makan malam.

Setelah selesai sarapan pagi, peserta akan meneruskan perjalanan ke Istanbul. Setelah tiba peserta akan dibawa melawat di Taksim Square dan Spice Market untuk membeli belah dan makan tengahari di restoran tempatan. Seterusnya peserta akan dibawa melawat ke sebuah istana (Topkapi Palace) yang terletak di Istanbul, Turki, yang mana menjadi kediaman rasmi dan utama bagi sultan Uthmaniyyah selama 400 tahun. Makan malam di restauran dan bermalam di Istanbul.

Sarapan pagi di hotel, seterusnya anda akan di bawa ke lapangan terbang untuk penerbangan balik Istanbul ke Abu Dhabi.

Penerbangan seterusnya dari Abu Dhabi ke Kuala Lumpur

Harga

Dewasa (Seorang)
Dewasa (Berdua / Bertiga)
Kanak-kanak (Berkatil)
Kanak-kanak (Tanpa katil)
Price
RM4690
RM3990
RM3690
RM3590

Butiran Penerbangan

Nombor Penerbangan
Tarikh
Berlepas – Ketibaan
Masa
EY 411
27 FEB
KUL – AUH
0215-0525
EY 97
27 FEB
AUH – IST
1000-1355
EY 96
07 MAR
IST-AUH
1520-2035
EY 418
08 MAR
AUH-KUL
0135-1230

Pakej Termasuk

Pakej Tidak Termasuk

Terma & Syarat

  1. Telah menerima 2 dos suntikan vaksin
  2. Keputusan negatif ujian COVID-19 RT-PCR
  3. Kanak-kanak dibawah umur 12 tahun ditemani oleh ibu bapa yang lengkap divaksin Kanak-kanak dibawah umur 12 tahun ditemani oleh ibu bapa yang lengkap divaksin

RM3990 seorang

Sebaran

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Tidak Dapat Pakej Yang Berminat?

Pakej-pakej Lain

RM5690 seorang

RM1390 seorang

RM7,280.00 Seorang

RM1750 seorang

RM 6,990 seorang

RM4290 seorang

Berminat Untuk Menempah?